"Aamulla" ( huom.n.klo 14, valvoin viiteen... ) herätessäni ja kahvikupin kanssa tietokoneelle asettautuessani havaitsin kummallisen ja oudohkon ilmiön. Tietokoneeni kieltäytyi yhteistyöstä tai pikemminkin se oli päättänyt olla päästämättä minua virtuaalimaailman ihmeelliseen ja loputtomaan avaruuteen. AHDISTI lievästi sanottuna. Tuli hetkellisesti täysin epätodellinen ja avuton olo. Mitä minä nyt teen, mihin mä meen, katselin asuntoani ja sen kaaosta ja sitten AHDISTI viekä enemmän, koskapa minullahan oli nyt aikaa vaikkapa siivoilla hieman ja se vaihtoehto ei innostanut tippaakaan.

Addiktio ja sen toteutumattomuus nostatti hikikarpalot otsalleni ja jotenkin tajusin, että taidan olla  ehkä jollain tasolla hiukan, vain hiukan riippuvainen netistä. Pähkäilin; ehkä kyseessä on kuitenkin turvallisuudentunne, jonka pako nettiin tuottaa. Ei tarvitse miettiä, mitä asioita oikeasti voisi hoitaa, keneen voisi ottaa yhteyttä, miten itseään liikuttaa tai kasvattaa... ja niin monta muutakin juttua tuli mieleen, jotka voikin sitten unohtaa taas tietokoneen ääressä surffatessa (päätin kyllä käydä pitkällä kävelylenkillä ja kirjoittaa ehkä yhden tärkeän kirjeen...saa nyt sitten nähdä...).

No, missäs minä sitten nyt kirjoitan tätä tekstiä? Haa...arvasitte väärin tai sitten oikein...olen kirjastossa. Täällä on oikeastaan hyvin mukavaa olla, sillä samalla näkee eläviä ihmisiä. Vaihdoin jopa muutaman sanan äsken erään miehen kanssa, joka oli varatulla koneellani ja jonka hätistelin tiehensä ystävällisesti, mutta päämäärätietoisesti jääden odottamaan vuoroani hänen selkänsä taakse sen näköisenä, että "ei haittaa, tee vain työsi loppuun, mutta TEE SE HETI!" Ja muikea hymy kasvoillani tietysti koko ajan.

Taidankin siirtyä kirjastokoneen käyttäjäksi, sillä tunnen itseni jotenkin enemmän kulttuuripersoonaksi tässä kirjojen keskellä näpytellessäni. Ja koskapa aikakin on rajallinen tässä koneessa, on työskentelykin huomattavasti tehokkaampaa. Vilkuilen kelloa epätoivoisesti tuon tuosta...vain 15 minuuttia tehokasta työaikaa jäljellä. Siis "työaikaa"...hmm...