Niin, siis Poetsin uusi video sisältää ainakin näitä värejä. :) Video on tehty biisiin The Sweet Escape, eli aika lailla mielibiisiini heidän uudella levyllään Ultraviolet. Tämä ei sinänsä ollut yllätys, sillä tämä kappale on kaiketi ollut myös monien muiden suosikki ja ilmeisesti keikoilla sitten viimeistään uinut lempeästi ihmisten sydämiin, jos ei ole aiemmin sitä tehnyt.

Kyseessä siis kaksipuolinen, tai kaksiosainen (what ever) sinkku, johon tulossa vielä ranskankielinen versio!! Uulalaa....tuo kuulosti tarpeeksi ranskalta, joten sen myötä otan osaa tähän ihmetykseen. Laulaako Marko itse ranskaksi? Miksi? Onko hänellä ranskalainen ystävä "his fierce friend" , joka on hänelle ranskaa opettanut vai mikä on tämän tempauksen syy. Näitä miettii varmaan moni muukin ja toki minäkin, kun nyt vain sattumalta olen kulkenut heidän muassaan jo yli vuosikymmenen. Ja mikä hiukan ärsyttää, on se, että itsekin olen haaveillut ranskan kielen opiskelusta. Marko on aina askeleen edellä (ehkä toisenkin). Jos hän nyt sitten itse laulaa sen version.

Mutta jos mennään tähän jo julkaistuun uuteen videoon, niin nyt kun olen sen katsonut muutaman kerran, niin pahinta tai parasta siinä on ollut Helsinki. Arghh, sanon kuitenkin. En kaipaa muistutusta tuosta mulle joskus niin rakkaasta kaupungista. Toisaalta, ehkä tarvitsenkin juuri nyt muistutuksen siitä, että voisinhan minä sielläkin asua? Olen hiukan jämähtänyt tänne Ouluun (kotikaupunki) taas ja jollain lailla antanut periksi kaikenlaisille "haaveille". Muutto kuitenkin vaatii aina niin paljon kaikenlaista, myös asioiden loksahtamista paikoilleen.

Joka tapauksessa tuon videon värimaailma yhdistettynä Helsinkiin, ihanaan Helsinkiin saa mut melkein kyyneliin. Videon muu idea vaikutti aika yksinkertaiselta ainakin aluksi, mutta uskon, että siinä on symboliikkaa. Ainakin itse kuulin heti alussa viitteen Cradled in Love- videoon. Ja värien ja kontrastien puolesta joihinkin muihinkin videoihin.

Marko kantaa videossa mukanaan lahjaa, joka on mustassa paketissa. Joo, tässä on symboliikkaa. Musta väri kuvaa minulle meidän varjojamme tai tunnelukkoja, jotka kuitenkin kätkevät sisälleen jotain arvokasta. Ainakin, jos ne avataan.

Sitten hän koko ajan etsii tai odottaa jotakuta kuljeskellessaan Helsingin ihanissa miljöissä, mutta häntä jota odotettiin, ei nyt sitten tällä videolla kuitenkaan näkynyt ja Marko katoaa yöhön kuin eksynyt haamu. Mutta on vielä se toinen video, se ranskankielinen. Josko siellä olisi jotain "valmista". :D

Jos laulun sanoja ajattelee, siellä Marko puhuu ihmisestä...kai, joka pitelee hänen sydäntään kauniisti, kuten myös omaansa. Mietin, onko Markon lahjapaketissa hänen sydämensä, vai peräti jonkun toisen sydän!! Apua, nyt meni diipiksi ja melkein voodooksi. "Anna mun sydän takaisin, senkin rontti" sanon minä siihen. Toisaalta...pidä sittenkin, kunhan pidät hyvin. <3 Paketissa voi olla myös vaikka kaulakoru? Aika iso paketti, joten en tiedä. Jotain mystistä toivottavasti. Sykkivä verinen sydän paketissa olisi kyllä jotain; kuin omasta runostani repäisty.

No joo, tää ei ollut virallinen videoarvostelu, vaan tällainen keveä porina. Mut hei, katsokaatte ihan itse tuo video, jos kiinnostaa. Laitan teille linkin.

Sweet Escape by Poets of the Fall (video)

 

_DSC9657_filtered.jpg