Olenpas minä nyt hirmuisen innostunut, kun sain tehtyä sujuvat ja hauskat objektiivikaupat erittäin miellyttävän herran kanssa. Hyvä hinta, ja mukavaa huumorinheittoa kaupan päälle. Enpä voisi olla tyytyväisempi. Kaupathan tein netissä ja oli mahtavaa kun kaikki "turvamääräyksenikin" myyjä toteutti ihan hymyssä suin.

Sain pyynnöstä lisäkuvat, jossa varmistettiin, että myyjä on se kuka on ja vieläpä olemassa ja elossa, kuten on myös myyntituotekin. Ensin tuli ilman nimeä tämä yhteispotretti, mutta koska olen tarkka, halusin vielä nähdä nimen, joka esitettiinkin oikein virallisella kulkukortilla. :) Ettei tuohon olisi loppunut, sain vielä kyseisen ihmisen yritystiedot kasvokuvineen eli varmistuksen varmistusta riitti. Lisäksi sovimme postiennakkokaupasta, joka tulee vähän kalliimmaksi, mutta on turvallisempaa. Voin tarkastaa tuotteen heti maksun jälkeen (enää ei saa tarkastaa ennen maksua) ja voin jäädyttää maksun, jos paketissa onkin jotain muuta. Kaikki tuo varmistus tehtiin myönteisellä otteella. Me like. Kasvokuvaa en olisi tarvinnut, mutta ihan kivahan se oli nähdä iloisen ihmisen kasvot.

Vaikutan ehkä vainoharhaiselta, mutta nuo ovat ihan nettikaupan ohjeita (tuo tuote ja henkilön nimi samassa kuvassa), en olisi itse edes keksinyt moisia kiemuroita. Mutta hauskinta oli, että myyjä suhtautui kaikkeen todella ymmärtäväisesti, eikä ottanut nokkiinsa terveestä epäluulostani. Arvostan, että ihmiset osaavat erottaa sen, mikä on henkilökohtaista epäluuloa ja mikä taas vaan kuuluu turvalliseen kaupankäyntiin silloin, kun kauppaa ei voi tehdä kasvokkain. Jotkut loukkaantuvat heti, jos kaupan toinen osapuoli alkaa esittää "turvavaatimuksia" ja ottavat itseensä. Se on täysin turhaa energian hukkaamista. Tärkeintä on turvallisuus, ja jos se on mahdollista varmistaa, silloin se kannattaa tehdä. 

Toki ne kaikkein lipevimmät myyjät (ja ostajat) saattavat olla juuri niitä huijareita, joten kuka tietää, vaikka saankin postissa kiven tai tuhkakupin. You never know, mutta ainakin kaikki on nyt tehty varman päälle. Vähän huvittaakin. Mutta aion noudattaa samaa kaavaa jatkossakin.

ps. Myyjä vielä soitti, kun oli laittanut paketin postiin ja puhelimessa (puhelinnumeron omistaja varmistettu :D) vielä käsittelimme tätä "tervettä epäluulo-asiaa" hyvässä ja ymmärtäväisessä hengessä lisää. On todella hienoa, että näinkin upeasti voi kauppoja netissä tehdä. Olen vaikuttunut.