Unelman tiellä 2 -sarjasta pieni pohdinta

 

*****

 

Oletko leikkinyt naamioleikkejä? Naamioleikit ovat aikansa mukavaa viihdettä. On hauskaa olla joku muu, tai olla peräti täysin tuntematon. Kasvoilla voi olla se aina hymyilevä naamio, tai alati mystinen tyyneys tai ihan kaikelle ja kaikille irvistävä pellenaamari. Naamioita on paljon ja joka lähtöön. Jokaiselle löytyy ihan varmasti tilanteeseen kuin tilanteeseen sopiva uusi naamio, jonka takana voi rauhassa piilotella ilman, että aidot tunteet näkyisivät ja pilaisivat ”tunnelmaa”.

 

On naamioita, jotka pyytävät rakastetuksi tulemista olemalla aina lempeitä ja ystävällisen näköisiä. On naamioita, jotka katsovat ylimielisin ilmein kaikkea tietäväisesti haluten kertoa, että minä tiedän, koska tieto on valtaa - epävarmuus ei. On naamioita, jotka näyttävät aina vihaisilta, jotta kukaan ei tulisi liian lähelle ja kenties pääsisi kurkistamaan naamion alle. Pitämällä muut etäällä ihminen säästyy kohtaamasta itseään ja aitoja tunteitaan.

 

Mitä ovat sinun naamiosi, sillä naamioita voi olla useita? Niitä on kiva vaihdella riippuen siitä, mitä milloinkin haluaa vältellä, tai mihin ryhmään kuulua. Haluamme tulla nähdyksi, mutta ehkä vielä enemmän haluamme tulla hyväksytyksi.

 

 

NAAMARIT

 

Ei kukaan pakota naamareita

riisumaan - sielu vain huutaa

vapautustaan