Jos voisit ajaa minne vain haluat, minne menisit? Menisitkö sinne, minne et halua mennä? Ehkä menisit epämukavaankin paikkaan, jos haluaisit mennä; jos kokisit sen tärkeäksi sisäisesti. Ihminen joutuu elämän tiellä menemään myös jonnekin, minne ei niin kovasti tekisi mieli mennä. Nämä ovat kuin ne automatkalla olevat kinttupolut, joiden läpi on mentävä päästäkseen sinne mielipaikkaan. Unelman tie on auki, mutta ei aina helppo kulkea.

 

Anna mennä, tartu elämäsi ohjauspyörään ja ohjaa tavoitettasi kohti rohkeasti. Aja pitkin tietä, vaikka se olisikin joskus täynnä kuoppia, mutta se on tie. Tai joskus vain pieni polku. Joskus se ei ole edes tie tai polku, se on ryteikkö, mutta se on raivattavissa tieksi. Ja silloin se on kokonaan sinun tiesi. Sinun oma unelman tiesi.

 

Et voi nähdä tuota tietä vielä, sillä et ole vielä käynyt sitä kokonaan läpi. Näet ehkä osan siitä, jos katsot taaksepäin ja voit arvioida, kannattaako sitä jatkaa.

 

Muistathan, ettet ohjaa omaa elämääsi kohti kalliota tai jyrkännettä, jos vain voit sen välttää. Ohita ne hiljaa, voit katsella niitä ja jopa ihastella niiden vaarallista voimaa, mutta älä ohjaa niitä kohti, vaikka ne houkuttelisivat ja vaikka tiesi näyttäisi kulkevan suoraan kohti niitä. Ei, olet vain ajanut hiukan harhaan.

 

Joskus käy niin, kun näkökyvyn on sumentanut ja peittänyt jokin ikävä asia, kuten vaikkapa epätoivo tai masennus. Silloin kannattaa pysähtyä ja pitää tuumaustauko tai käydä ihan kunnolla lepäämään. Matka jatkuu, kun silmäsi ovat kirkastuneet ja näet taas sen maiseman, jonka syliin on turvallista käydä kulkemaan kohti tavoitettaan, vaikkapa ihan hiljalleen tunnustellen.

 

Mihinkään ei ole kiire.

 

TIELLE JOTA ET NÄE

 

liiku eteenpäin, vaikka pelko puristaa

vasten elämän takapenkkiä

 

ryömi etupenkille, tartu rattiin

ohjaa kohti tuntematonta,

mutta tavoiteltavaa

 

ei kohti puuta tai kalliota,

vaan sinne missä on avaraa

sinne missä on tie

 

se sinun tekemäsi, jonka näet vasta

kun olet ajanut sen kokonaan läpi

 

(Ote Unelman tiellä 2- sarjasta)