Luova kirjoittaminen on itselleni sellaista, joka tapahtuu nopeasti, ilman suurempia pohdintoja. Eli tietynlainen flow-tila. Mutta kun sitä harjoittelee, ei voi odottaa mitään jumalaisen upeaa tekstiä kaikkine hiottuine kuvailuineen ja vertauskuvineen useinkaan. Silti niissä teksteissä on aina jotain (itselläni ainakin) hyvin puhuttelevaa ja syvää. Siis ripoteltuna sinne, tänne.

Jaan nyt yhden tekstin, jonka pohjana on riimiruno. Miksi en jaa sitä runoa? No, olen sen ehkä joskus täällä jakanutkin tai ainakin se siskon, joka syntyi samassa rytäkässä :) Muokkasin tuon riimirunon ihan tavalliseksi tekstiksi, koska halusin nähdä, miltä se kuulostaa ilman sitä melko vanhakantaista riimittelyä. Eli onko siinä lopultakaan mitään asiaa, vaan vain pelkkää riimittelyn juhlaa.

Riimittelyhän on kyllä oiva tapa saada hienoa asiaa itsestä ulos nopeasti ja ai että se toimii lauluissa hyvin. Siksi joskus käytän sitä apuna, kun olen vaikkapa kirjoitusblokin valtaama. Muuten en runoissani juurikaan käytä riimejä. Mutta riimit kyllä ovat tietynlainen "johdatus" tekstissä ja vaativat kielen tuntemusta. Arvostan hyviä riimirunoilijoita, joihin en ehkä itse kuulu, vaikka niitä helposti syntyykin. Rytmi voi joskus olla se kompastus. Mutta se siitä. Tässä ns.hengellinen/henkinen tekstini riimirunon pohjalta.

Tuntuuko sinusta,että sisälläsi asuu levoton hyvä henki, sellainen henki, joka tahtoo vapauteen. Se haluaa esiin ja tanssia, eikä enää olla estetty. Se on Rakkaus, eikä sitä kannata kieltää. Voit silti joskus jäädä tuijottamaan vain pelkomuuria ja estää Rakkautta siten pääsemästä ulos.

Kiipeä muurin yli ja kohtaa aaveesi, se suurin, joka sanoo, et ole rakastettu ja huomaa; muurin päältä avautuu maisema, toivon maisema ja mahdollisuuksien valtava meri. Rakkauden meri, joka sanoo, olet yhtä jokaisen kanssa ja saat uida tuossa meressä.

Olette samaa kansaa, samaa sielua. Yhteistä kipua, yhteistä taistelua. Voit ottaa rohkeuden askeleen,koska takanasi on taivaan tuki. Rakkauden tuki.

Sinun ei tarvitse itse olla elämäsi oven hakana. Voit hypätä ja kokeilla urheasti mihin matka vie, eikä haittaa, vaikka putoaisit välillä maahan asti.

Lankeemisista, monistakin on vain hyötyä. Luopumiset, monetkin vievät todelliseen sinuun ja lopulta jäljellä on vain ilolla täytetty viisaus.

Rakkaus on siis vastaus ihan kaikkeen ja jos otat sen vastaan, kuulet sisältäsi uuden, raikkaan tiedon; oi, kuinka ihmeellinen oletkaan. Vain harvat sen nimittäin itsestään tietävät.

Rakkaus on ainoa ja oikea tie. Se poistaa pelon, tuo toivon ja voit ainoastaan luottaa, sillä Rakkaus ei koskaan sinua hylkää; Rakkaudella ei nimittäin ole sellaista kykyä.