Kirjoitin eilen tähän kivaa kirja-arviointia kesken olevasta Coelhon kirjasta Yksitoista minuuttia, mutta sain jostain kumman syystä hävitettyä tuon tekstin taivaan tuuliin. Harmitti vietävästi, sillä vaikka pidänkin kirjoittamisesta paljon, se on myös työlästä ja jokainen blogikirjoitus vaatii aina tietynlaisen potkun persuuksiin, ennen kuin saan sen tehtyä.

Kirja on siis vieläkin kesken, mutta pidän kyllä tähän asti lukemastani paljon. Coelho onnistuu aina saamaan mut ihmettelemaan sitä, miten hyvin hän lukeekaan ajatuksiani, miten hyvin tuntee ihmismielen. Ja lisäksi koen aina, että kirjat sopivat sen hetkiseen elämäntilanteeseeni kuin olisivat tarkoitettu luettavaksi juuri sillä hetkellä.

Coelhon kirjat sisältävät pääasiassa rakkauden ja oman elämäntien etsintää, unelmia ja niistä kiinni pitämistä.  Pidän tämän kirjan yksinkertaisesta, nopeasti etenevästä tarinasta ja kielestä."Coelhon eroottisin kirja. Ja romanttisin", sanotaan kirjan takakannessa.

Sekin hämmästyttää, miten naisen näkökulma avautuu Coelholle niin helpon oloisesti samalla sekoittuen miehiseen "putkinäköön", eli kirjoitustyyli on jotenkin suoraviivainen ja etenevä ilman turhia koukeroita. Ensivaikutelma on "suoraan asiaan"-tuntuista,  mutta samaan aikaan jännällä tavalla opettavaa ja paljon kertovaa. Coelholla on todellakin outo, mutta hieno lahja yksinkertaistaa syväkin totuus lähes lapsenomaiselle tasolle kielellisesti. Hän saa sen ikäänkuin laskeutumaan kädellesi hennosti värisevän  perhosen lailla etkä voi muuta kuin ihmetellä sen keveyttä, värejä ja selkeyttä, ja samalla täydellistä kauneutta. Alat tajuta, ettei totuutta tarvitse selittää tai elämää ymmärtää. Riittää, että elät sitä silmät auki kulkien ja elämästä nauttien.

****************

edit.  Myönnän, että kirjan "eroottis-anatomis-romanttis-pitoinen sekamelska saa välillä punastelemaan, vaikka tämä ei ole olekaan tyypillistä seksikuvausta vaan jotenkin niin...aah...suorasukaisen omitusta, että huh. En ole vieläkään lopussa, mutta saapa nähdä, mitä Paulo Coelho keksii vielä tuohon loppuun. Olen välillä kiemurrellut noiden kuvausten edessä, sillä en yleensäkään pidä hirveästi seksin suorasta kuvaamisesta, mutta tässä kirjassa on jotain pelottavan koskettavaa, sillä huomasin jopa kyynelehtiväni yhdessä "seksikohtauksessa"Yllättynyt

Noh....katsotaan, mitä tässä vielä eteen "levittäytyy" :)