Katsoin eräänä iltana televisiota ja eksyin eräälle kanavalle, jossa keskusteltiin Jumalasta. Keskustelemassa oli kolme ihmistä ja heidän haastattelijansa. Jostain syystä sain suuria kiksejä yhdestä paikalla olevasta keskustelijasta, enkä siksi halunnut lähteä pois, vaan jumiuduin ohjelman ääreen. Halusin kuulla lisää hänen ajatuksiaan. En ollut koskaan häneen törmännyt missään, mutta keskustelussa kävi ilmi, että häneltä on ilmestynyt kirja ihan vasta, jo toinen itseasiassa lyhyehkön ajan sisään. Eikä mikään pieni kirja, vaan 360 sivuinen teos. Paikalla oli myös teologinainen ja sitten jonkinlaista ateistia tai ainakin jotain sinne päin edustava nuorehko filosofimies.

Keskustelu oli todella mielenkiintoinen ja varsinkin tämä mielenkiintoni herättänyt tohtorisnainen oli kiehtova tavassaan puhua jumalaetsinnästään. Koin sisarsieluisuutta jollain tasolla. Hänen tapansa tuoda esiin käsityksensä Jumalasta oli jotain niin raikasta ja kiinnostavaa, että minun oli ihan pakko mennä ja lainata heti kirjastosta hänen molemmat teoksensa. Kyseessä oli siis kirjailija Kati Reijonen, jonka uusin teos käsittelee hänen hengellistä etsintäänsä. Teos on nimeltään ISO AJATUS - pitäisikö Jumalalle antaa vielä mahdollisuus? Voitte googlettaa hänet ja kyseisen kirjan. Voin laittaa myös linkin tuonne alas.

Minulla on nyt käsissäni tämä kyseinen kirja ja olen ihan innosta soikeana lukiessani sitä, niin hienosti ja moniulotteisesti Kati Reijonen kirjoittaa. Olen melko looginen ja tieteestä monella tapaa kiinnostunut ihminen, mutta samalla myös hyvin kiinnostunut Jumalasta ja hengellisyydestä, varsinkin henkisyydestä, mitä se sitten onkin. Olen aina kokenut, etteivät ne sulje toisiaan pois, ne ovat vain eri levelillä (niinkuin Kati sanoisi).

On mahtava lukea tällaista kirjaa, joka kuljettaa tiedettä ja myös taidetta ja niiden ajatuksia hengellisen pohdinnan rinnalla täysin sulavasti ja käyttää niitä inspiraation lähteenä. Tämä on kuin suuri akateeminen tutkielma, jossa on koko ajan mukana järjen, logiikan rinnalla mystiikka, myytit ja sen ymmärtäminen, että Jumalaa ei voi ymmärtää ihmisjärjellä. Katin mukaan Jumalan voi vain tuntea tai kokea. Hienoa tässä kirjassa on sen pohtiva ote, ei vastauksia antava, vaan pikemminkin kyselevä ja ihmettelevä. Minusta tämä voisi olla vuoden kirja, tosin olen vasta sivulla 58 ja sivuja on tosiaan se 360, joten enpä hätäile kuitenkaan.

Vaikka kirja kertoo henkilökohtaisesta etsinnästä ja sisältää kirjoittajan omia kokemuksia, se sisältää paljon viittauksia myös muihin joko viisaisiin tai älyllisiin kirjoihin ja moniin tieteen näkökulmiin, joten siinä mielessä se käy itselleni ihan myös tietokirjasta. Kirja on kirjoitettu vuoden aikana. Eli aika nopeasti mielestäni, mutta ensimmäisen kirjansa hän kirjoitti parissa kuukaudessa. Aikamoinen saavutus ihan keneltä tahansa. Mutta nyt kirjan pariin... Alhaalla linkki kirjan tietoihin.

ISO AJATUS - Pitäisikö Jumalalle antaa vielä mahdollisuus?