Kävin kuuntelemassa lied-konsertin, jossa laulettiin ja soitettiin myös minun runooni sävelletty teos "Kun minä jäädyn" (alkuperäinen runoni nimi "Silloin kun jäädyn"). Se oli erittäin moderni teos, josta en tietenkään ymmärtänyt yhtään mitään muuta kuin omat sanani, jotka tippuivat kuin vesi räystäästä hiljalleen kevään ensiauringon sulattamana. Siitäkin huolimatta, että aiheena oli jäätyminen...:D 

Ex-mieheni oli säveltänyt myös muita liedejä (neljä yhteensä), joista yksi toinenkin oli myös mukana tuossa konsertissa. Se oli Heli Laaksosen murrerunoon "Vinkei yksinäisil naisil" sävelletty teos ja ihan mielettömän hieno!! Vaikka itse sanonkin. Minusta se oli paras "biisi" koko iltana.:)  Pianosovitus oli lähinnä se, joka vei multa jalat alta - sanoista en saanut ihan selvää. Exäni kyllä osaa säveltää, todella hienosti. Olen aina pitänyt hänen tyylistään. Siinä on herkkää ja hienoa harmoniaa vaikka muille jakaa. Nuo uudet liedit osallistuvat myös Helsingissä järjestettävään lied-kilpailuun, joten peukut pystyyn menestyksen puolesta.

Oli muuten aika outoa nähdä oma nimensä tällaisten kirjoittajien seurassa: Shakespeare, Eino Leino, Lauri Pohjanpää, Heikki Ansa, Koskenniemi, Runeberg, L.Onerva, Heli Laaksonen, Heikki Ansa, Jenni Kinnunen, Mikael Lybeck, Karl August Tavaststjerna, Valdemar Forsman, Lea Sarasto, Nazim Hikmet, ja sitten minä.

Teki mieli kysyä: Arvatkaa, kuka ei kuulu joukkoon? :)