Elämän aikana kohtaamme kanssakulkijoita, jotka viipyvät rinnalla vain hetken tai sitten pidemmän aikaa. He voivat olla unelman tietäsi edellä tasaiseksi tamppaavia tai jopa tienraivaajia. He auttavat ja näyttävät valoa kohti omaa erityistä tietäsi, johon ehkä käännyt tultuasi riittävän vahvaksi; kun olet valmis raivaamaan tietäsi ihan itse lopullisen päämääräsi jo pilkottaessa näköpiirissä. 

Jotkut taas ovat vain hyvää matkaseuraa, antaen siten keveyttä ja iloa matkantekoon. He eivät ole yhtään sen arvottomampia, sillä keveys ja asioiden jakaminen ilossa ja innostuksessa luo kiitollisuutta siitä, mitä on nyt. Se on hyvin olennaista unelman tiellä. Ilo ja kevyen turvallinen olo antaa askelille kuin siivet. Nuo siivet auttavat luottamaan ja näkemään, että elämä on kaunis, joskus hupaisakin matka, jolla naurua ei kannata säästellä. Nämä matkakumppanit ovat auttamassa sietämään epämukavuutta ja harha-askelia. 

Jotkut matkakumppaneistamme puolestaan ovat hiomassa särmiämme, opettamassa kärsivällisyyttä ja hyväksyntää, rakkaudesta puhumattakaan. He ovat niitä tärkeimpiä ja usein myös haastavimpia opettajiamme. 

Olennaisinta matkakumppaneiden kanssa on muistaa, että olemme yhdessä tässä ja nyt. Emme voi palata menneeseen, odottaa toisiltamme ehkä samaa kuin ennen, koska polkumme etenee koko ajan ja me muovaudumme sen myötä. 

Joskus polkumme erkaantuvat niin kauas toisistaan, että emme voi enää jatkaa yhteistä matkaa. Kevyt rupattelumme tai syvä yhteisymmärryksemme muuttuu huudoksi, koska emme pysty kaukaa kuulemaan toisiamme. Silloin voi olla parasta sanoa hyvästi, tai näkemiin. 

Meillä oli hetki yhteistä matkantekoa, opettavaista ja kenties onnellistakin, mutta kun aika on kypsä, usein on vain käännyttävä omalle tielleen. Sitä saa surra, mutta ei välttämättä tarvitse, jos ymmärtää, että jokaisen on kuljettava omaa tietään ja joskus tiet vain jossain kohtaa lopullisesti erkaantuvat. 

Se ei ole väärin tai epäonnistumista, se on luonnollista kasvua ja muutosta.  

 EN SURE

emme me toisiamme
menneisyydestä löydä nyt 
se vain erottaa meidät
ei se että olisimme muuttuneet liikaa

en sure vieläkään

tästä alkaa uusi matka 
ja meidän täytyy nyt erota
tässä risteyksessä

käännyn vasemmalle, sinä oikealle
molemmilla edessään hyvä tie

en siis sure 
olihan meillä aikamme